Блог

Славена и Hot Farm в престижната европейска класация на Forbes „30 под 30“

От Страшимирово до „30 под 30“ Европа с люто в сърцето!

Вълнуваме се да ви разкажем за най-яркото отразяване на неуморния ни труд, а именно отличаването на Славена Родинова в класацията “30 под 30” на най-изявените млади хора в Европа, организирана за 9 път от Forbes.

В издание 2024 на селекцията влизат 300 млади хора на възраст под 30 години от цяла Европа, като едва 3-ма от тях са българи.


.
Forbes България: “Родинова и Каракашян са част и от българската селекция „30 под 30“. Славена Родинова поема развитието на семейната ферма за люти чушки, създадена от баща й. Славена поема продажбите, маркетинга, рекламата, връзката с партньорите и визията на бранда Hot Farm. Разширява фермата, която от 900 кв. м днес е на 16 дка, намира дистрибутори в Полша и Китай, а приходите се увеличават няколко пъти. В портфолиото на Hot Farm днес има над 40 продукта. Hot Farm сертифицира най-лютата българска чушка „Български дух“ и предлага хранителна добавка от кайен. ”

Коста Каракашян е режисьор, продуцент и хореограф, който съчетава изкуството и активизма. Той е един от създателите на първите въздействащи имерсивни спектакли в България на локации като Габровското депо за отпадъци и кулинарна академия HRC. Каракашян е създател на продуцентската компания Studio Karakashyan и на танцовата трупа  Karakashyan  &  Artists. През 2019 г. неговият танцов документален филм WAITING FOR COLOR за преследването на ЛГБТИ+ хората в Чечня е селектиран на над 30 фестивала в цял свят. Той е създател още на филма Surrender и на танцовия филм „В нейната кожа“, режисиран с Антония Георгиева. 

Стоян Стоянов е дизайнер, сценарист и режисьор. Той е бивш дизайнер в „Cyberpunk 2077“, игра с повече от 20 милиона продадени копия. В момента той е game director в Jyamma Games, базирано в Милано AA студио с екип от 55 души. Компанията има многомилионно партньорство със SEGA и подкрепа от италианското правителство.


Самата Славена също сподели вдъхновяващи думи за признанието: „С голямо вълнение, щастие и благодарност Ви споделям, че съм част от селекцията на Forbes “30 под 30” Европа за 2024 година! Светът, в който живеем днес, дава възможности. Едно обикновено момиче от село Страшимирово, заедно със семейството си да изгради успешен бизнес, свързан с отглеждането на люти чушки и производството на люти продукти, само за няколко години. Когато започнах да вървя по пътя си – отначало отдадена само на фермата и прекарвайки цялото си време там, за да се запозная с всяка част от процеса по създаване на един продукт – от семенце до реализацията му, много хора казваха, че няма много смисъл в това, което правя с този нишов бизнес. А и че “едно младо момиче има много повече потенциал, отколкото да се занимава със земеделие и люти чушки..” Със сигурност всяко едно усилие тогава и сега си струват! Винаги съм вярвала много силно в бъдещето на Люта Ферма / Hot Farm и в екипа, който стои зад него. Благодаря на всички, които са част от нашето голямо люто семейство!

Това е страхотна валидация за пътя, по който върви Hotfarm и женското предприемачество в България.

Събитията изпреварват плановете ни, но Hotfarm Global започва своя път.“

“Общността на хората под 30 години има и огромно икономическо влияние

В европейския предприемачески пейзаж през 2024 г. се забелязва едно безспорно нещо: влиянието и силата на младите хора никога не са били по-ясни.”

БТВ към новината, отразяваща “30 под 30” Европа