Съвети от фермата

ЛЮТА РАБОТИЛНИЦА – различният подарък

Времето е спряло, забавленията са лимитирани, а наближават празници…

КАК ДА РАЗНООБРАЗЯ СЕБЕ СИ ИЛИ БЛИЗЪК?

ПЪРВО: Тази година направи различен подарък  

ВТОРО: Подари изживяване

ТРЕТО: Бъди оригинален

ВСИЧКО В ЕДНО: Подари WorkShop (работилница) в Hotfarm + Дегустация


Времетраене: 1.30 часа

Цена: 60 лв.

Изискване за провеждане: Минимум 2 души, максимум 8 души

Записвания: от 4 януари 2021


С настъпването на най-любимото време от годината и моментът, в който трябва да помислим как да изненадаме близките си по най-невероятния и запомнящ се начин, ние от ЛЮТА ФЕРМА сме насреща да ви предложим едно уникално изживяване – ЛЮТА РАБОТИЛНИЦА.

С новата година настъпва и най-подходящият момент за засяването на люти чушлета и приготвянето им за една успешна и добивна реколта през лятото. Ние сме насреща да ви научим как най-добре и в какви условия е най-подходящо да отгледате собствените си люти чушлета.

Избери ваучера на ЛЮТА ФЕРМА, състоящ се от две части Работилница + Дегустация.

Работилницата на Люта Ферма включва:

  • Посрещане с топъл чай гостите на ЛЮТА ФЕРМА – зимата е времето, в което консумацията на чай е ежедневие за повечето хора. Ние сме от хората, които също пият много чай, само че, чаят на ЛЮТА ФЕРМА – няма да Ви изненадаме като ви споделим, че е лют и определено е специален. Ще Ви сюрпризираме с уникалния му вкус, аромат и рецепта.

  • Беседа и кратка история на лютите чушки – Започвайки през 2011 г. и създавайки нашата ферма, ние истински се влюбихме в необятния свят на лютото. За нас е истинска радост да предадем нататък знанията си, натрупани през годините, опита и най-вече любовта ни към тези любими растения. Лютото е емоция, топлина, огън, здраве, а какво по-хубаво от това в студените зимни дни.

  • Урок по посяване на лютите чушки – Същинската част на нашия workshop се състои в това да ви научим как да посеете и отгледате лютите чушки по най-благоприятния начин. Сами знаете, че те идват от топлите страни и съвсем различни климатични пояси. Нашата мисия и главна цел ще е да ви покажем как да се приспособите към тези растения и да им предоставите най-добрите условия за тяхното развитие.

   ПОДАРЪК: На всеки от вас ще предоставим мини оранжерия, семена на екзотични чушки (като ще имате право на избор измежду няколко популярни сорта), торф, наръчник за отглеждането им и открит урок. Разбира се, всичко това ще вземете вкъщи.

   При засяването на лютите чушки всеки един детайл е от изключително значение.

Дегустацията на Люта ферма включва:

 • Повечето от вас може би знаят, но ЛЮТА ФЕРМА има собствен бранд люти продукти. Под името HotFarm наричаме бутиковите ни и изцяло натурални продукти от люти чушки. В портфолиото ни разполагаме с над 40 продукта, които включват люти сосове, люти домашни сладка и мармалади, пюрета, разядки, туршии, зехтин и др. (ПОВЕЧЕ ВИЖТЕ ТУК)

 • Ще имате възможността да опитате част от нашите продукти под различни форма. Ние ще ви разкажем за всеки отделен продукт, какво съдържа, как е направен и как е най-добре да бъде консумиран, като ще започнем от най-слабо лютия ни продукт и завършим със сос от най-лютата чушка в света (само за най-смелите). Уверяваме ви, че самите вие ще отанете изненадани от поносимостта си към лютото и до къде може да стигнете, когато имате правилния човек, който да ви напътства.

 • За финал ще завършим с десерта на ЛЮТА ФЕРМА, който разбира се отново е лют.

Екипът на ЛЮТА ФЕРМА се е погрижил изцяло за вашата сигурност и безопасност.