Съвети от фермата

Наръчник за отглеждане на екзотични люти чушки

разсад

Този наръчник ще се превърне във вашия най-добър приятел при отглеждането на екзотични люти чушки в домашни условия, градина или оранжерия. Също така ще даде отговори на въпроси:

Как да отглеждате люти чушки?
Колко да ги поливате?
Как да бъдат наторявани?
Имат ли нужда от слънчева светлина?
Каква е най-благоприятната почва?

Нека преди това поговорим за екзотичните люти чушки. Преди да започнем да правим каквото и да е първо трябва да се запознаем с тези растения:

Откъде идват?
Какво е тяхното семейство?
При какви условия и къде виреят най-добре?

Да проучим тяхната история, ползи и специфики. Ние посветихме повече от 10 години от живота си, за да опознаем света на лютото и да се приспособим към тези растения.

Екзотичните люти чушки идват от други климатични пояси, идват от страни, където целогодишно е топло и слънчево. Нашите 4 сезона правят отглеждането на лютите чушки в България не толкова лесно, но в никакъв случай невъзможно. Нужно е да познаваме тяхната ботаника, какво обичат, как растат, да ги отглеждаме с любов и търпение.

Средата на отглеждането на лютите чушки е от изключително значение. Чушките са светлолюбиви растения. Тяхното развитие се ускорява и добива се повишава, когато растат на светлина и топло време.

Нужно е да се подготвим със знания  да им осигурим топлина, светлина, вода, торф, тор, търпение и любов.

КЪМ НАРЪЧНИКА