Растат ли плодовете и зеленчуците в хипермаркетите?
Лесно ли е да посееш и пожънеш?

На всичко това, ние от първата Люта Ферма в България, ще научим вашите деца

Знае ли детето ви какво е торф, разсад, стебло? Доведете го при нас, за да получи първия си урок по любов към земята от “ЛЮТА ФЕРМА”. Повече от 25 години сме отдадени на земеделието и сме готови да предадем нататък всичко, което знаем на децата ви.

На пръв поглед може би изглежда лесно да посееш и пожънеш, но какъв е целият процес по отглеждането на едно растение, ние ще отговорим, разкажем и най-добре ще покажем.

И тъй като повечето деца си мислят, че плодовете и зеленчуците растат в хипермаркетите ние сме тук, за да им разкрием колко интересно и забавно е да си отгледаш сам.

Знаем, че не се раждаш отговорен, а ставаш такъв. Затова най-добрата инвестиция, която бихте направили за детето си е да му позволите да научава нови неща и посеете семенцето на трудолюбието в него. А ние ще пренесем отдадеността, отговорността и любовта, с която се грижим за всяко растение в любопитни разкази, които ще събудят детското въображение.

Открит урок по трудолюбие!

Ние сме тук, за да научим вашите деца, как да отгледат сами всичко, което си пожелаят, като започнем с домати, краставици, чушки, люти чушки, дини, пъпеш, копър и много други зеленчуци и подправки.

За нас е важно, да научим децата на трудолюбие и да го направим по най-забавния и достъпен за децата начин.

 

Какво включва Люта Работилница?

Открит урок
Засяване на мини оранжерия
Вкусотии и напитка
и
ЗАБАВЛЕНИЯ И МНОГО ЗАБАВЛЕНИЯ

1. Забавлението започва с „ДОБРЕ ДОШЛИ“ Посрещаме всяко дете с топъл чай и го развеждаме из фермата. Социализираме се и се запознаваме едни и с други.

  1. Инструктаж за “Добрия фермер” Подготовка за работа, запознаваме децата с правилата в нашата ферма, слагаме ръкавици и подготвяме децата за усърден труд
  2. Запознаване с мини оранжерията. Раздаваме на всяко дете по една мини оранжерийка, в която да засее своите растения и разказваме за какво служи тя
    4. Залаваме се за работа – използваме специална почва (торф), в която да посеем нашите растения. Разказваме на децата, че всичко започва от почвата и минаваме през структурата на цялото растение – корен, стебло, листа и плодове. Разказваме за разликата между различните растения и след като сме посяли всички 12 кутийки от нашата мини оранжерия, описваме всичко, което сме посяли.
    5. Правим разбор на всичко, което сме научили, като междувременно се черпим с домашно изпечени сладки с конфитюр.
    6. И къде без игри
    7. Завършваме с инструктаж как най-добре да се грижат за своите растения у дома и даваме грамоти за “Истински фермер”.

 

 

Екипът на “Люта Ферма” се е погрижил  сигурността и безопасността на децата, като задължително трябва да присъстват поне двама учители или родители.

 

Времетраене: 60 мин
Цена: 29 лв./дете

Максимален капацитет: 15 деца

Възраст: 5+

 

Адрес: с. Страшимирово ул. Иван Вазов 2

Контакти: 0898607655 / 0899353828
hotfarm.eu@gmail.com