За нас

За нас

Начало За нас

Кои сме ние?

 

Ние сме семейство Родинови.
Нашата ферма се намира  на 15 км от морската ни столица – Варна, в село Страшимирово, на няколко минути от забележителните Побити камъни. Тук, ние се радваме на добър климат и почва, които са от огромно значение за отглеждането на нашите растения. Ние разполагаме с 9 дка площ, където растат лютите чушки, както и цех, изцяло направен по всички стандарти и технологии  за най-добро качество.

Нашата дейност

Всичко започна преди 18 години, когато решихме да се занимаваме със земеделие. Да даваме живот и да го отглеждаме по най-добрия възможен начин. Това е нашето призвание. Отглеждали сме различни зеленчуци и подправки в продължение на години и винаги сме били отдадени на своята работа. Целият си опит и познания получихме от книги, но най-вече от практиката, която за нас е ежедневие и начин на живот. Знаем как протича целият процес на отглеждането на растенията – от самото засяване, създаване на корен, укрепване, до откъсването на плода.

 

Първата люта ферма в България

Започнахме като на шега и сега, след 6 години това е основна наша дейност и стремеж. Ние се влюбихме в тези невероятни растения, когато научихме за техните безбройни полезни качества в различни области. Започнахме да отглеждаме люти чушки за собствени здравословни цели. От консумация на фреш чили за лични ползи, стигнахме до сосове, сладка, подправки, сушени люти чушки, зехтин….  . Ние изучихме всяка една полза, употреба и комбинации на лютите чушки и повярвайте ни – нямат граници. Във всеки специалитет, предястия, основни ястия, със сирена, плодове, десерти, кафе, ликьори, където и да се използват, лютите чушки добавят нови аромати и полезни свойства, които ни помагат да сме здрави.

 

   

 

Отглеждаме около 150 сорта люти чушки. Затваряме целия цикъл на прозиводство – от засаждане, откъсване на плода, до завършения продукт и всичко – собственоръчно. Вярваме, че за отглеждането на всяко едно растение, както и лютите чушки е нужна любов и отдаденост.

 

Ние продължаваме да се развиваме, създавайки нови продукти, които ще стигнат до вас много скоро. Държим на креативност, вкус, оригиналност и абсолютно и безпрецедентно качество.

Нашето предложение

Ако желаете да посетите нашата ферма, вратите ни са отворени. Ще се радваме да се докоснете до един различен свят , а именно – светът на лютите чушки.
Ще Ви разкажем интересни истории,  откъде идват тези любими растения, и как може да ги отглеждате сами.

Заповядайте!

Повече за нас може да откриете тук

 

Горе