За нас

За нас

ПЪРВАТА ЛЮТА ФЕРМА В БЪЛГАРИЯ

НАД 160 ЛЮТИ И СУПЕР ЛЮТИ ЧУШКИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ

ЗАТВОРЕН ЦИКЪЛ НА ПРОИЗВОДСТВО

ЛЮТ ТУР ЕДИНСТВЕНО ПРИ НАС

УНИКАЛНИ СМЕ В:

 • Eдинствено и само при нас можете да надникнете в света на лютите чушки с посещение във фермата ни. За да направим посещението ви истинско изживяване през 2021 създадихме Люта дегустационна, която перфектно допълва Лют тур.
 • Създаваме продукти с естествена лютивина без добавяне на изкуствен капсаицин. Използваме само и единствено натурални и пресни чушки директно от нашата градина.
 • 100 % качество на продуктите ни - без ГМО, изкуствени оцветители и подобрители.
 • Единствено в нашето портфолио можете да намерите люти сладка без добавена захар, които са подходящи за диабетици.
 • Внимание във всяка капка - нашите продукти дават възможност на хора с чувствителен стомах, да консумират люти продукти спокойно. Използваме иновативна технология , с която премахваме всяко семенце и люспа и предпазваме организма.
 • Без отпадък - Затвореният цикъл на производство ни позволява да нямаме отпадък. Всичко, което остава при производството на продуктите ни, изпозлваме за торф.

НАШАТА ФИЛОСОФИЯ:

 • Качествени продукти! - философия, която ни задължава да произвеждаме най-доброто, а вас да бъдете критични и търсите най-доброто.
 • Любов към лютото! - философия, с която кодираме любов в "ДНК-то" на всичко, което създаваме, а вие с любов търсите.
 • С люто е по-вкусно! - философия, която казва, че вкусът към храната е по-важен от нуждата за засищане.
 • Лютото е щастие! - философия, която казва, че щастието може да се създаде и поддържа, а не просто да бъде чакано.
 • Еталон за ЛЮТО - "Люта Ферма" с. Страшимирово.
 • Продукти за всеки - За малки и за големи. От леко пикантно до екстремно люто. От пикантни плодови сладка без захар до продукти от най-лютата чушка в света.
 • С грижа за природата - отглеждаме всичко с любов и природосъобразно. Вярваме, че няма неизчерпаем ресурс, а природата е от особено значение за съществуването ни, затова се грижим за нея.

Кои сме ние?

Ние сме семейство Родинови – Христо, Дарина, Елена, Славена и Стоян. Нашата ферма се намира на 15 км от морската ни столица – Варна, в село Страшимирово, на няколко минути от забележителните Побити камъни. Тук, ние се радваме на добър климат и почва, които са от огромно значение за отглеждането на нашите растения. Разполагаме с 10 дка собствена площ и оранжерии, където се грижим и растат нашите екзотични растения, както и собствено предприятие, направено по всички стандарти и технологии за най-добро качество и проследимост.

Нашата дейност

Всичко започна още през 1997 година, когато решихме да се занимаваме със земеделие. Да даваме живот и да го отглеждаме по най-добрия възможен начин. Това е нашето призвание. Отглеждали сме различни зеленчуци и подправки в продължение на години и винаги сме били отдадени на своята работа. Целият си опит и познания получихме от книги, но най-вече от практиката, която за нас е ежедневие и начин на живот. Знаем как протича целият процес на отглеждането на растенията – от самото засяване, създаване на корен, укрепване, до откъсването на плода. През 2012 година открихме света на лютите чушки и от тогава са нашата най-голяма любов и страст.

Първата Люта Ферма в българия

Започнахме като на шега и сега това е основна наша дейност и стремеж. Ние се влюбихме в тези невероятни растения, когато научихме за техните безбройни полезни качества в различни области. Започнахме да отглеждаме люти чушки за собствени здравословни цели. От консумация на фреш чили за лични ползи, стигнахме до сосове, сладка, подправки, сушени люти чушки, зехтин и др. Ние изучихме всяка една полза, употреба и комбинации на лютите чушки и повярвайте ни – нямат граници. Във всеки специалитет, предястия, основни ястия, със сирена, плодове, десерти, кафе, ликьори, където и да се използват, лютите чушки добавят нови аромати и полезни свойства, които ни помагат да сме здрави. разполагаме с 15 оранжерии, където отглеждаме нашите растения по най-добрият начин.

мисия и цел

Отглеждаме около 150 сорта люти чушки. Затваряме целия цикъл на прозиводство – от засаждане, откъсване на плода, до завършения продукт и всичко – собственоръчно. Вярваме, че за отглеждането на всяко едно растение, както и лютите чушки е нужна любов и отдаденост. Ние продължаваме да се развиваме , създавайки нови иновативни и здравословни продукти. Държим на креативност, вкус, оригиналност и абсолютно и безпрецедентно качество. Лютите продукти на пазара в България се увеличават, но четете етикета и избирайте Първата Люта Ферма в България – Hotfarm!

качество без компромис

Логото ни показва изстискана чушка, с което символично обозначаваме най-отличителната черта на продуктите ни – всички те съдържат натурална прясна люта чушка, директно от фермата ни без подправки, без зеленчуци, без оцветители. За своето производство използваме само най-качествените чушки, като контролът по качеството на продуктите ни е изцяло ръчен и започва от селекцията на семената, през подбора на най-здравите, най-узрелите чушки до прецизирането на всяка капка сос. Допълнително отделяме люспите, ципите и семките. Обработката на всяка чушка прави готовия продукт щадящ стомаха и подходящ дори за хора с гастрит, язва и други стомашни проблеми. Създадохме продукти, в които заменихме захарта със сок от ябълки. Това ни позволява да заявим, че лютото е полезно! А знаете ли, че лютивината може да бъде увеличавана с капсаицин на прах, което е вмешателство в характера на лютите чушки? Нашите продукти носят горещината на естествената лютивина на всяка чушка, отгледана под българското слънце във фермата ни.

Изживейте Лудостта на Лютото Шоу!

Готови ли сте за най-горещия подкаст на момента? Не пропускайте Лютото Шоу и неговите безкрайни смешни и провокативни моменти! Натиснете PLAY и се потопете в морето от забавление сега!

ГАЛЕРИЯ